office@nativialearningcenter.ro

0742278317

02 decembrie 2023

Cum putem să ne ajutăm copiii să învețe și acasă!

Pe măsură ce lumea continuă să se confrunte cu provocările generate de ceea ce înseamnă educația, mulți copii trebuie să învețe și acasă sau de acasă. Acest tip de învățare spre deosebire de învățarea tradițională la clasă prezintă mai multe provocări, în special pentru părinții care au sarcina de a se asigura că copiii lor rămân pe drumul cel bun cu studiile.

 

Dar cu strategiile potrivite, părinții își pot ajuta copiii să prospere din punct de vedere academic, în ciuda locului unde are loc procesul de învățare.

 

Iată câteva sfaturi pentru a ajuta părinții să creeze un mediu eficient de învățare acasă și să sprijine educația copiilor lor:

 

Stabiliți o rutină

 

Unul dintre aspectele importante ale învățării de succes este a avea o rutină. Chiar dacă copiii stau acasă, este esențial să vă asigurați că au un program regulat de urmat. Părinții pot stabili această rutină stabilind un program strict care include timp pentru învățare, pauze și alte activități. Copiii ar trebui să se trezească la o oră constantă în fiecare zi, să se îmbrace și să se pregătească pentru ziua lor la școală dar și după școală. Acest lucru îi poate ajuta să stabilească o mentalitate pozitivă pentru studiile lor.

 

Creați un spațiu de învățare desemnat

 

Așa cum oamenii lucrează mai bine într-un spațiu de birou dedicat, și copiii beneficiază de un spațiu de învățare desemnat. Acest spațiu ar trebui să fie liniștit, bine luminat și lipsit de distrageri precum televizorul, telefoanele mobile sau jocurile. În mod ideal, ar trebui să fie o cameră sau un colț separat în casă destinat activităților de învățare. Având un spațiu dedicat, de asemenea, îi ajută pe copii să se concentreze pe studii și teme fără nicio distragere a atenției.

 

Utilizați tehnologia pentru a îmbunătăți învățarea

 

Părinții pot folosi tehnologia pentru a sprijini învățarea copiilor lor acasă. Instrumentele de învățare online precum Khan Academy, Study Island și Education City oferă resurse educaționale interactive și captivante într-o varietate de subiecte. Părinții pot folosi, de asemenea, platforme de videoconferință, cum ar fi Zoom sau Google Meet, pentru a oferi copiilor posibilitatea participării la unele cursuri online.

 

Colaborați cu alți părinți

 

Colaborarea cu alți părinți poate face ca învățarea acasă să fie distractivă și captivantă pentru copii. Părinții pot organiza grupuri de studiu virtuale în care copiii își pot discuta sarcinile, pot pune întrebări și pot lucra împreună la proiecte. Această interacțiune socială îi poate ajuta pe copii să se simtă conectați cu semenii lor, să-i mențină motivați și să le dea un sentiment de apartenență.

 

Încurajați pauzele și activitatea fizică

 

Este important pentru copii să ia pauze în timpul zilei de învățare, sau în timpul efectuării temelor pentru a-și reîncărca mintea și a-și spori concentrarea. Părinții își pot încuraja copiii să ia pauze regulate sau să se angajeze într-o formă de activitate fizică. Activitățile simple, cum ar fi mersul pe jos sau întinderea timp de câteva minute, pot ajuta copiii să-și revină și să-și îmbunătățească performanța școlară generală.

 

În concluzie, trăim vremuri noi, în care învățarea acasă a devenit o normalitate pentru cursurile opționale. Astfel că, cu instrumentele, strategiile și sprijinul potrivite, părinții își pot ajuta copiii să reușească din punct de vedere academic. Folosind aceste sfaturi, părinții pot crea un mediu de învățare structurat, antrenant și de sprijin, care îi ajută pe copilul lor să rămână pe drumul cel bun din punct de vedere academic.

 Politica de confidențialitate

Politica cookies

E-mail: office@nativialearningcenter.ro      Telefon: 0724278317     Adresa: B-dul Uverturii nr 49, etaj 3, Sector 6